Tvrtki Poslovna zona Ivanec 436.561,26 kn bespovratne potpore iz EU fonda za regionalni razvoj

 

U petak, 6. srpnja, u Osijeku je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o., čime je i službeno započela provedba projekta „Pružanje visokokvalitetnih usluga za mala i srednja poduzeća putem poduzetničkog centra – Poslovne zone Ivanec d.o.o.“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Operativni program Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 522.957,53  kuna, a Zoni je odobreno bespovratnih 436.561,26 kuna.

Ugovor o dodjeli sredstava potpisala je direktorica Poslovne zone mr. sc. Lana Labaš s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom i predsjednikom Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeranom Vrbancem. Svečanosti su nazočili i član Uprave HAMAG-a Mario Turalija i osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Riječ je o projektu koji je Zoni odobren za sufinanciranje u sklopu javnog poziva „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“.

Od ukupno 145 poduzetničko – potpornih institucija registriranih u Hrvatskoj, na natječaj ih se prijavilo 48, a za sufinanciranje su odabrane 33, među kojima je Poslovna zona Ivanec jedina s područja Varaždinske županije.Cilj projekta je osigurati nove usluge malim i srednjim poduzećima kako bi im se olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja.Tako će, uz već postojeće usluge, Poslovna zona i Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove poduzetnicima nuditi i nove, usmjerene na povećanje konkurentnosti i bolje pozicioniranje na tržištima roba i usluga na kojima posluju ili žele poslovati.

Sve usluge za poduzetnike su besplatne, a prva aktivnost iz ovoga projekta na rasporedu je već ovoga tjedna, u četvrtak, 12. srpnja, kada će se u Gradskoj vijećnici održati edukacija za tvrtke i obrtnike osnovan 2016., 2017. i 2018. godine. Posebna pažnja i značajan dio usluga namijenjen je poduzetnicima početnicima, što je u skladu s aktivnim pripremama na novom gradskom projektu koji treba zaživjeti tijekom 2019. godine - stvaranju baze budućih potencijalnih korisnika Poduzetničkog inkubatora Ivanec. Najava projekta s pregledom aktivnosti, novim uslugama, uvjetima sudjelovanja, terminskim planom provođenja usluga i on line prijavom na željenu aktivnost bit će dostupna na web stranicama Poslovne zone.