Najave i novosti

29 rujna 2022

ZA PODUZETNIKE Održana informativna radionica na temu programa i potpora agencije HAMAG – BICRO

ZA PODUZETNIKE Održana informativna radionica na temu programa i potpora agencije HAMAG – BICRO

U srijedu, 28. rujna, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec održana je informativna radionica na temu programa i potpora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. 

Radionica je organizirana u suradnji Poslovnog kluba Ivanec i poduzetničkog centra Poslovne zone Ivanec d.o.o. s Ispostavom HAMAG BICRO-a za Varaždinsku županiju.

Radionici se odazvalo petnaestak ivanečkih poduzetnika i obrtnika, koje je voditelj ispostave Eduard Dobrenić kroz prezentaciju upoznao s raznim programima potpora koje nudi ova agencija, a pomoću kojih mogu unaprijediti i proširiti svoje poslovanje. 

Također, okupljeni su informirani o svim uslugama koje su im na raspolaganju u Ispostavi te su pozvani da stupe u kontakt s voditeljem i dogovore individualni sastanak, na kome će detaljno biti informirani o zajmovima, kreditima i ostalim subvencijama koje su im na raspolaganju, s obzirom na njihove potrebe, oblik registracije i vrstu djelatnosti. 

Povoljni zajmovi

Zajmovi koje odobrava HAMAG – BICRO puno su povoljniji od onih koje nude komercijalne banke, uz kamatnu stopu već od 0,1%, ovisno o lokaciji, odnosno indeksu razvijenosti, mogućnost počeka i dugoročne otplate do 10 godina, financiranje osnovnih i obrtnih sredstava te dostupne iznose do 100.000 eura. 

 

Uvjeti ovise o vrsti zajma na koji se prijavljuje, no za svaki je potrebno izraditi realan poslovni plan temeljem kojeg se zajmovi odobravaju.

Kratku prezentaciju održao je i Nikola Turčin iz Poslovne zone, odnosno Projektnog ureda za EU fondove, koji je predstavio i podsjetio na usluge koje ovaj poduzetnički centar nudi poduzetnicima, obrtnicima i ostalim zainteresiranim subjektima. 

Poslovni klub Ivanec online

U svojem izlaganju osvrnuo se i na platformu Poslovni klub Ivanec online. Naime, ranije razvijena platforma, dostupna na službenoj web stranici Grada Ivanca, sada je aktualizirana i nadopunjena novim sadržajima. 

Uloga Poslovnog kluba Ivanec online je da bude da bude alat i virtualni prostor za komentare, diskusiju i povezivanje poduzetnika, a aktualnom nadogradnjom uspostavljena je mogućnost stalno dostupnih tematskih sadržaja online edukacije iz tema gospodarstva, turizma i poduzetništva.

Platforma će se i dalje razvijati i nadopunjavati novim sadržajima te su stoga poduzetnici pozvani da se registriraju i uključe u aktivni angažman u radu platforme.

Jučerašnja radionica prva je u nizu planiranih, kroz koje će seinformiranje poslovne zajednice redovito održavati, sukladno objavi novih programa potpora, ali i javnim pozivima za dodjelu bespovratnih sredstava. 

Upravo takva decentralizacija i dostupnost informacija i jest cilj otvaranja županijskih ispostava, kako poduzetnici ne bi propuštali prilike za dobivanje sredstava koja će im omogućiti rast i razvoj.

Print