Najave i novosti

19 svibnja 2021

X-MEDIA I POSLOVNA ZONA IVANEC Webinar u srijedu, 26. svibnja: Kako pokrenuti web trgovinu?

X-MEDIA I POSLOVNA ZONA IVANEC Webinar u srijedu, 26. svibnja: Kako pokrenuti web trgovinu?

 

Ivanečka tvrtka X-MEDIA d.o.o., uz potporu poduzetničkog centra Poslovna zona Ivanec d.o.o., organizira besplatni webinar na temu „Kako pokrenuti web trgovinu“.

Na webinar se mogu prijaviti svi poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-ova, ali i svi ostali zainteresirani koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla.

Vrijeme održavanja webinara je srijeda, 26. svibnja, u 10 sati.

Sudionici webinara će dobiti odgovore na većinu pitanja koje imaju svi oni koji se žele ući u svijet online trgovine. Razloga za pokretanje web trgovina je mnogo, a početna ulaganja su relativno mala. Online trgovina kontinuirano raste iz godine u godinu.

U vrijeme globalne pandemije taj je rast dodatno ubrzao. Hrvatska se nalazi među tri zemlje EU u kojima je posljednjih pet godina zabilježen najveći porast internetske kupovine. Tako je protekle godine 55% korisnika Interneta u Hrvatskoj kupovalo online. No, hrvatskim online trgovcima su širom otvorena vrata velikog tržišta Europske unije od 450 milijuna stanovnika.

 Teme o kojima će se govoriti na webinaru:

  • Uvod u web trgovinu (trendovi, stanje tržišta…).
  • Tko može prodavati putem web trgovina (tvrtke, obrti, OPG-ovi…).
  • Koje uvjete treba zadovoljiti za obavljanje djelatnosti web trgovina (registracija djelatnosti, minimalni tehnički uvjeti, skladište).
  • Obveze web trgovaca (pravilnici i propisi koji reguliraju poslovanje web trgovina, reklamacije, povrat robe, sigurnost i privatnost).
  • Kako funkcionira web trgovina i tehnički preduvjeti (domena, server, web shop aplikacija, razlike i sličnosti između B2B i B2C web trgovina).
  • Moguće vrste plaćanja i kako ih realizirati (uplate na račun, debitne i kreditne kartice, plaćanje pouzećem, fiskalizacija računa).
  • Isporuka robe kupcima (dostavne službe).
  • Prodaja na domaćem i inozemnom tržištu (obračun PDV-a i slično).
  • Kako dovesti kupce na vašu web trgovinu (uvod u marketing web trgovina).

Organizatori webinara: X-MEDIA d.o.o.  i Poslovna zona Ivanec d.o.o.
Vrijeme održavanje: 26. svibnja 2021. godine u 10:00 sati.
Predavač: Damir Kapustić iz tvrtke X-MEDIA d.o.o. (www.xmedia.hr) – stručnjak za digitalni marketing, web i eCommerce s 18 godina profesionalnog iskustva.
Previđeno trajanje: 90 minuta.
Način održavanja: Zoom aplikacija (dostupno na PC, Android, Mac, iPad,  iPhone uređajima).

Upute kako koristiti Zoom aplikaciju poslat ćemo vam prije početka webinara.

Za sve zainteresirane koji nisu u mogućnosti pratiti webinar u vlastitom angažman, Poslovna zona Ivanec d.o.o. će organizirati praćenje webinara u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec.

U tom slučaju, molimo Vas da se javite na broj telefona 042/645-483 ili 042/645-485. Broj sudionika  u dvorani ograničen je na 20. Na navedene brojeve se možete javiti i ukoliko imate tehničkih poteškoća prilikom spajanja na aplikaciju Zoom.

Za sudjelovanje preko Zoom-a broj sudionika je ograničen na 100.

Prijavite se na webinar na ovom linku.

Tvrtka X-MEDIA d.o.o. je poslovni partner Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o. već dugi niz godina i suradnik na EU projektima koje je Zona provodila, gdje se naročito ističe iznimno atraktivan online katalog IvanecBiz , kojeg je  za web  stranicu Poslovne zone dizajnirala upravo tvrtka X-MEDIA d.o.o.

S ciljem okupljanja što većeg broja sudionika te ostvarivanja suradnje s institucijama nadležnima za poslovni sektor, informacija o održavanju webinara dostavljena je Regionalnom uredu Zavoda za zapošljavanje Varaždin, kao i Ispostavi Ivanec te Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Varaždin.

Print