Najave i novosti

13 prosinca 2023

Uspješno provedene aktivnosti iz Mreže mentora

Uspješno provedene aktivnosti iz Mreže mentora

Usporedno s brojnim aktivnostima koje su rezultirale dodjelom certifikata za pružanje standardiziranih usluga razvijenih i provedenih u sklopu projekta BOND, Poslovna zona Ivanec d.o.o. aktivno je provodila još jedan projekt – Uspostava i testiranje mentorskih mreža.

Riječ je o pilot projektu Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, koji se provodi u okviru šireg projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a (BOND 2).

Cilj projekta je uspostaviti nacionalnu mrežu mentora okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti, koji stoje na raspolaganju poduzetnicima početnicima i budućim poduzetnicima za individualno mentorstvo i savjetovanje.

Poslovna zona sudjelovala je u animaciji potencijalnih mentora, iskusnih poduzetnika i stručnjaka za ulazak u mrežu, a zatim i korisnika – poduzetnika početnika. U tu svrhu, za svaku od navedenih ciljnih skupina održani su webinari, na kojima su detaljno predstavljeni uvjeti i ciljevi sudjelovanja.

Nakon što su poduzetnici iskazali interes za sudjelovanjem u procesu mentoriranja, sukladno njihovim interesima i potrebama, preporučena su im tri mentora, od njih 200-tinjak, koliko ih je na raspolaganju.

Korisnici su tada odabrali mentora koji im najviše odgovora i započeli proces mentoriranja u trajanju od najmanje pet, a najviše 30 sati, uz nadzor Poslovne zone i odobrenje HAMAG - BICROA.

U ovoj testnoj fazi, u proces mentoriranja prijavilo se 10 poduzetnika početnika s područja Grada Ivanca i okolice, što je maksimum prema propisanim uvjetima. Mentori su dolazili s područja cijele Hrvatske, a ukupno je odrađeno 126 sati mentoriranja.

Usluga je za sve korisnike bila besplatna.

Povratne informacije od korisnika mentoriranja su iznimno pozitivne, uz naglasak kako im je omogućeno usvajanje kvalitetnih informacija, znanja i savjeta, koji će im uvelike pomoći u pokretanju ili daljnjem razvoju poslovanja.

S obzirom na interes za sudjelovanje i pozitivne povratne informacije od korisnika, Poslovna zona će se u aktivnosti oko Mreže mentora uključiti i u narednom razdoblju.

Print