Najave i novosti

31 siječnja 2023

Poziv poduzetnicima: postanite mentor mladim poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja u okviru EU projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o.!

Poziv poduzetnicima: postanite mentor mladim poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja u okviru EU projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o.!

Poziv poduzetnicima: postanite mentor mladim poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja u okviru EU projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o.!

 

Kao što je već bilo najavljeno, Poslovna zona Ivanec d.o.o. u nadolazećem razdoblju kreće s aktivnostima iz EU projekta BOND II, odnosno „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“.

Jedna od ključnih aktivnosti koja će se provoditi je program mentorstva, kojim će se mladim poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja, osigurati mentorstvo iskusnih stručnjaka, poduzetnika i menadžera.

U skladu s tim, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) - BOND 2.

U sklopu navedenog javnog poziva, temeljem prijava zainteresiranih mentora koji udovoljavaju propisanim uvjetima, stvorit će se mreža mentora na razini cijele Hrvatske, kako bi se svim poduzetnicima i budućim poduzetnicima osigurao ravnomjeran pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Javni poziv razlikuje mentore savjetnike i mentore za razvoj poslovanja, a mentorska mreža sastoji se od mentora okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti.

Mentorske mreže formirane su oko tri atributa mentora:

  • Područje poslovne stručnosti (područja u kojima mentor posjeduje vještine i znanja, a stekao ih je formalnim obrazovanjem, cjeloživotnim učenjem i usavršavanjem).
  • Sektor gospodarske djelatnosti (iskustvo rada u sektorima gospodarske djelatnosti tijekom karijere, poznavanje uzusa određenog poslovnog sektora iz prve ruke i ostvarene kontakte).
  • Vrsta podrške (mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja)

Poslovna zona Ivanec d.o.o. koordinirat će aktivnosti na lokalnoj razini, spajati mentore s poduzetnicima, osigurati prostor i ostalo potrebno za odvijanje mentorstva i sl.

ONLINE RADIONICA ZA PREDSTAVLJANJE UVJETA POZIVA  9. veljače

Također, kako bi osigurala kvalitetno predstavljanje poziva ciljnim skupinama mentora i korisnika usluge mentorstva, Poslovna zona će u četvrtak, 9. veljače 2023. godine u 10:00 sati, održati webinar za sve zainteresirane, na kojem će moći saznati sve detalje o pozivu, njegovu svrhu, način uključivanja, potrebnu dokumentaciju, module provođenja i sl.

Osim što će mentori za svoj rad s poduzetnicima dobivati financijsku nadoknadu, prilika je to  da prenesu svoje znanje i iskustvo budućim generacijama poduzetnika i na taj način postignu i osobno zadovoljstvo u doprinosu razvoja novih poduzetničkih poduhvata.

Bitno je naglasiti da prethodno iskustvo u području neke vrste mentorstva i poslovne edukacije  nije uvjet za prijavu, već je primarno da je poduzetnik zainteresiran biti dio takvog poduzetničkog okruženja, voljan prenositi svoje znanje i iskustvo i želi postati dio nacionalne mentorske mreže.

Prijave na poziv su otvorene do 23. veljače, a sve informacije moći ćete saznati na već najavljenom webinaru  9. veljače.

Prijave za webinar su otvorene do 7. veljače i zaprimaju se na mail: projektni.ured@ivanec.hr ili na telefon 042/645 - 484.

Print