Najave i novosti

4 travnja 2024

Poziv na edukaciju privatnim iznajmljivačima: Pristupačni turizam za osobe s invaliditetom

Poziv na edukaciju privatnim iznajmljivačima: Pristupačni turizam za osobe s invaliditetom

U sklopu intenzivnih aktivnosti na razvitku turističkih tokova na području Ivanca, Poslovna zona Ivanec d.o.o. i Grad Ivanec nastavljaju s edukacijama za djelatnike i ponuditelje iz sektora turizma. 

Ovoga puta pozivaju se svi privatni iznajmljivači - i postojeći i oni koji su u postupku registracije ili tek razmišljaju da to postanu - na edukaciju čija će tema biti pristupačnost destinacija i turističkih objekata osobama s invaliditetom.

Datum i vrijeme održavanja: 10. travnja 2024. godine (srijeda), s početkom u 17:00 sati 

Lokacija: Zgrada Kluba mladih Ivanec, Ulica Vladimira Nazora 46 (bivši Retro)

Besplatnu radionicu održat će predstavnici Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI, a u sklopuprojekta „Odmori OSI“, koji podupire Ministarstvo turizma i sporta.

Planirano trajanje edukacije: 90 minuta

Cilj: predstaviti važnost pristupačnog turizma, koji osobama s invaliditetom omogućuje da ravnopravno sudjeluju u turističkim aktivnostima. 

Kao jedna od najvažnijih stavki ističe se prilagodba i fizička dostupnost smještajnih objekata i kapaciteta, a u sklopu projekta naglasak je na informiranju malih privatnih iznajmljivača. Dio edukacije posvetit će se i savjetima o tome kako se ophoditi i komunicirati s gostima - osobama s invaliditetom.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se prijave na edukaciju i informiraju se o ovoj važnoj temi, a ujedno i da podrže projekt „Odmori OSI“.

Prijava za edukaciju: putem online obrasca, na e-mail projektni.ured@ivanec.hr ili na tel. 042/645-484.

Print