Najave i novosti

23 listopada 2023

Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o. dodijeljen certifikat za pružanje standardiziranih usluga poslovnog savjetovanja

Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o. dodijeljen certifikat za pružanje standardiziranih usluga poslovnog savjetovanja

Na konferenciji u povodu završetka projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a (BOND 2) koju je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije organizirala u Osijeku 16. i 17 listopada, gradskoj tvrtki Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o. dodijeljen je certifikat za pružanje standardiziranih usluga razvijenih i provedenih u sklopu projekta BOND. U ime Poslovne zone, certifikat je preuzela direktorica mag. oec. Lana Labaš.

Kruna je to višemjesečnih brojnih aktivnosti koje je Zona, kao poduzetnička potporna institucija i punopravna članica Mreže BOND (skraćenica za Business Organizations Network Development) provela s ciljem pružanja potpore razvoju poduzetništva na području Grada Ivanca, uz naglasak na suradnju s mladim poduzetnicima, poduzetnicima početnicima i budućim poduzetnicima. Sve aktivnosti i troškovi provedbe i sudjelovanja na projektu financirane su bespovratnim sredstvima u 100% iznosu  iz  samog projekta.

U najavi je nastavak  projekta BOND u 2024. godini.

Značaj certifikata

Razvijene i standardizirane usluge u pogledu održavanja edukacija kroz radionice i individualnih savjetovanja  jedan na jedan znače da je zajamčena kvaliteta pružanja tih usluga, a dodijeljen certifikat dokaz je da pružatelj usluga, Poslovna zona Ivanec, zadovoljava sve uvjete za pružanje usluga na svojem području. Time je osigurano da poduzetnici s područja Grada Ivanca primaju jednako kvalitetne usluge kao i poduzetnici iz svih drugih dijelova Hrvatske.

Ostvareni pokazatelji

Za vrijeme provedbe procesa certificiranja koji je trajao 7 mjeseci, održano je 9 informativnih radionica za poduzetnike početnike.

Održali su ih zaposlenici Poslovne zone u suradnji s vanjskim renomiranim stručnjacima. Edukacijama je prisustvovalo 177 polaznika.

Usporedno s održavanjem edukacija, zaposlenici Poslovne zone odradili su 50 individualnih poslovnih savjetovanja s poduzetnicima početnicima ili onima koji to tek planiraju postati, kako bi im pružili sve potrebne informacije i savjete za pokretanje poslovanja.

Sve aktivnosti opravdane su i popraćene opsežnom dokumentacijom, koja je pripremljena i dostavljena u HAMAG BICRO. Certifikat je potrebno obnavljati svake dvije godine kroz kontinuitet u pružanju usluga te postizanje zadanih parametara aktivnosti.

Projekt BOND omogućio je kvalitetno i svestrano usavršavanje i za zaposlenike Zone.

15 godina rada Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Ovo priznanje kvalitete rada s nacionalne razine Poslovnoj zoni dolazi u godini u kojoj obilježava 15 godina rada.

Tvrtku je osnovao Grad Ivanec 2008. godine, s ciljem razvoja Industrijske i Poslovne zone, podrške razvoju gospodarstva i privatnog poduzetništva te stvaranja povoljne poduzetničke klime i poslovnog okruženja.

Značajni iskorak u pružanju usluga za poduzetnički sektor predstavljalo je osnivanje Projektnog ureda za EU fondove 2015. godine, koji je iz projekta Grada Ivanca sufinanciranog iz bespovratnih EU sredstva i suradnjom s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje omogućio zapošljavanje 10 mladih osoba i prerastao u funkcionalni odjel Poslovne zone. Time je omogućena maksimalna subvencionirana potpora  Grada i u segmentu usluge izrade i provedbe EU projekata.

Od 2014. godine Zona je za razne prijavitelje – Grad Ivanec, poduzetnike, obrtnike, OPG-ove, udruge i ustanove izradila više od 300 projekata, dok je i sama bila prijavitelj i korisnik u tri  EU projekta, koje kontinuirano provodi od 2018.  godine.

Petnaest godina kontinuiranog  rada rezultiralo je i sa 1200 korisnika usluga informiranja i savjetovanja, više od 200 klijenata temeljem ugovora o poslovnoj suradnji, kroz 15 godina organiziranja ili sudjelovanja na gospodarskim sajmovima ukupno  više od 300-tinjak izlagača, uspostavljenih 15 poslovnih usluga te razvijene tri nove platforme namijenjene promociji i razvoju poduzetništva IvanecBiz, Poslovni klub online te Virtualni inkubator Ivanec.

Poslovna zona aktivno je doprinijela provedbi certifikacija Grada za razvoj povoljnog poslovnog okružja BFC te prepoznatljivost Ivanca kao ulagačke sredine kroz različite certifikate i priznanja ( Financial Times, Poslovni dnevnik)

Jedan od fokusa  u daljnjem poslovanju bit će i aktivnosti oko razvoja sektora turizma i brenda Ivanec - Planinarski grad,  što uključuje potporu privatnim iznajmljivačima i ostalim subjektima u turizmu, s ciljem poticanja njihova povezivanja i doprinosa obogaćivanju turističke ponude i razvoju novih turističkih sadržaja.

Naglasak ostaje i na aktivnom privlačenju i pružanju podrške privatnim investitorima te jačanju poslovnog povezivanja privatnih vlasnika zemljišta i novih investitora.

Documents to download

Print