Najave i novosti

9 studenog 2022

POSLOVNI KLUB IVANEC Predstavljanje strateških dokumenata i prijedloga proračuna Grada Ivanca za 2023. (četvrtak, 24. studeni)

POSLOVNI KLUB IVANEC Predstavljanje strateških dokumenata i prijedloga proračuna Grada Ivanca za 2023. (četvrtak, 24. studeni)

Novi sastanak Poslovnog kluba Ivanec, ovog puta vezan uz strateške programske dokumente i proračun Grada Ivanca za 2023. godinu, održat će se u četvrtak, 24. studenog, u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec, Vladimira Nazora 6/2, s početkom u 11 sati.

Time Grad Ivanec, poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o. i Poslovni klub Ivanec nastavljaju s višegodišnjom ustaljenom praksom, a to je da pri kraju tekuće godine poduzetnicima predstavljaju strateške gradske dokumente, razvojne planove i prijedlog proračuna za iduću fiskalnu godinu.

Nove potpore

Kod predstavljanja svakog pojedinog dokumenta, poseban naglasak stavit će se na financijske stavke koje direktno ili indirektno doprinose i potiču razvoj privatnog poduzetništva, novih investicija te ulaganja u  projekte i komunalnu infrastrukturu koja doprinosi razvoju gospodarstva.

Valja pritom napomenuti da su za 2023. godinu najavljene nove mjere za potpore poduzetništvu, a naročito za poduzetnike početnike. Također, planirane su i nove potporne mjere u turizmu i dodatne mjere za potporu razvoja OPG-ova, a koje su velikim dijelom usmjerene na digitalizaciju poslovanja. 

Predstavljanje projekata

U uvodnom dijelu sastanka će se gradonačelnik Milorad Batinić osvrnuti na gradske projekte koji su trenutno u provedbi ili su prijavljeni na javne pozive, a koji svi mahom imaju u sebi komponentu zelenog i/ili digitalnog. 

Uslijedit će predstavljanje proračuna Grada Ivanca za 2023., s naglaskom na stavke namijenjene potpori gospodarstvu. O tomu će govoriti Maja Darabuš, pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i gospodarstvo.

Program potpora poduzetništvu i Program potpora za turističku djelatnost u 2023. godini predstavit će Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec. Nakon toga, v.d. pročelnika Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stjepan Vincek ukratko će predstaviti plan ulaganja u komunalnu infrastrukturu, program gradnje i održavanja te novine u komunalnim odlukama vezane uz nove investicije privatnog sektora (primjenjivo u 2023. godini).

Planirane izmjene prostorno planske dokumentacije Grada Ivanca predstavit će Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika.

U nastavku je predviđena rasprava.

Prijave

Detaljan dnevni red sastanka nalazi se u dokumentu koji je prilog ovom tekstu.

Svi poduzetnici, obrtnici i OPG-ovci pozvani su da se odazovu sastanku Poslovnog kluba te da te svojim prijedlozima pridonesu poboljšanju kvalitete strateških dokumenata, koji će biti u službi razvoja gospodarstva i Ivanca u cjelini.

Prijave za sastanak Poslovnog kluba Ivanec primaju se do utorka, 22. studenog, preko online obrasca koji je dostupan  OVDJE, na mail adresu projektni.ured@ivanec.hr ili broj telefona 042/645 – 484.

Documents to download

Print