Najave i novosti

28 listopada 2022

POSLOVNI KLUB IVANEC Održan sastanak s poduzetnicima na temu potpora HZZ-a za zapošljavanje i pripravništvo

POSLOVNI KLUB IVANEC Održan sastanak s poduzetnicima na temu potpora HZZ-a za zapošljavanje i pripravništvo

U organizaciji Poslovnog kluba i poduzetničkog centra Poslovne zone Ivanec d.o.o., a u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Varaždin, u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec u četvrtak je, 27. listopada, održan sastanak s poduzetnicima na temu mjera HZZ-a vezanim uz potpore za zapošljavanje i pripravništvo, s posebnim osvrtom na zelena i digitalna radna mjesta.

Okupljenim poduzetnicima tom su prilikom savjetnik za aktivnu politiku zapošljavanja Ivan Smernjak i rukovoditeljica Odjela tržišta rada Blaženka Pajtlar iz HHZ-a Varaždin predstavili mjere usavršavanja već zaposlenih osoba, osposobljavanja na radnom mjestu, obrazovanja kroz sustav vaučera i obrazovanje osoba prijavljenih u evidenciju Zavoda iz Plana obrazovanja Područnog ureda Varaždin.

Sastanku su nazočile i predstojnica Ureda Branka Šaško te viša stručna savjetnica za zapošljavanje u Odsjeku za rad s poslodavcima Marina Ostrun, kao i voditelj Ispostave Ivanec Zlatko Barbir, koji su se aktivno uključili u diskusiju i odgovarali na pitanja poduzetnika.

Više informacija o mjerama aktivnog zapošljavanja dostupno je OVDJE, dok su sve informacije o vaučerima za obrazovanje dostupne OVDJE.

Osim mjera HZZ-a, predstavljeni su i aktualni javni pozivi Grada Ivanca namijenjeni poduzetnicima, a navedenu prezentaciju održao je Marko Krobot iz Poslovne zone Ivanec. Sve informacije dostupne su na službenom webu Grada Ivanca.

Prema informaciji predstavnika HZZ-a, mjere i programi potpora za sljedeću godinu su u izradi, a budu li ivanečki poduzetnici zainteresirani, slični sastanci bit će organizirani i ubuduće kako bi se što prije informirali o mogućnostima korištenja svih pogodnosti koje su im na raspolaganju za ulaganje u ljudske resurse.

I ovaj tematski sastanak još je jedna u nizu aktivnosti informiranja i edukacije koje za ivanečku poslovnu zajednicu kontinuirano provodi Poslovna zona Ivanec d.o.o.

Print