Najave i novosti

8 veljače 2023

PODSJETNIK U četvrtak, 9. veljače, webinar Poslovne zone o uspostavi mentorskih mreža u okviru EU projekta

Podsjećamo sve zainteresirane na online radionicu koju će Poslovna zona Ivanec d.o.o. održati u četvrtak, 9. veljače, s početkom u 10:00 sati. 

Radionicu možete pratiti OVDJE.

Prijaviti se možete na mail projektni.ured@ivanec.hr ili se jednostavno priključiti radionici preko prethodno navedene poveznice.

Poslovna zona Ivanec d.o.o. u nadolazećem razdoblju kreće s aktivnostima iz EU projekta BOND II, odnosno „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“.

Jedna od ključnih aktivnosti koja će se provoditi je program mentorstva, kojim će se mladim poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja osigurati mentorstvo iskusnih stručnjaka, poduzetnika i menadžera. 

U skladu s tim, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Javni poziv za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) - BOND 2.

U sklopu navedenog javnog poziva, temeljem prijava zainteresiranih mentora koji udovoljavaju propisanim uvjetima, stvorit će se mreža mentora na razini cijele Hrvatske, kako bi se svim poduzetnicima i budućim poduzetnicima osigurao ravnomjeran pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Javni poziv razlikuje mentore savjetnike i mentore za razvoj poslovanja, a mentorska mreža sastoji se od mentora okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti. 

Mentorske mreže formirane su oko tri atributa mentora:

• Područje poslovne stručnosti (područja u kojima mentor posjeduje vještine i znanja, a stekao ih je formalnim obrazovanjem, cjeloživotnim učenjem i usavršavanjem).

• Sektor gospodarske djelatnosti (iskustvo rada u sektorima gospodarske djelatnosti tijekom karijere, poznavanje uzusa određenog poslovnog sektora iz prve ruke i ostvarene kontakte).

• Vrsta podrške (mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja)

Poslovna zona Ivanec d.o.o. koordinirat će aktivnosti na lokalnoj razini, spajati mentore s poduzetnicima, osigurati prostor i ostalo potrebno za odvijanje mentorstva i sl. 

Osim što će mentori za svoj rad s poduzetnicima dobivati financijsku nadoknadu, prilika je to  da prenesu svoje znanje i iskustvo budućim generacijama poduzetnika i na taj način postignu i osobno zadovoljstvo u doprinosu razvoja novih poduzetničkih poduhvata. 

Bitno je naglasiti da prethodno iskustvo u području neke vrste mentorstva i poslovne edukacije  nije uvjet za prijavu, već je primarno da je poduzetnik zainteresiran biti dio takvog poduzetničkog okruženja, voljan prenositi svoje znanje i iskustvo i želi postati dio nacionalne mentorske mreže.

Print