Najave i novosti

9 ožujka 2023

PODSJETNIK: Poziv umirovljenicima: Informirajte se o mogućnostima zapošljavanja!

PODSJETNIK: Poziv umirovljenicima: Informirajte se o mogućnostima zapošljavanja!

Poduzetnički centar Poslovna zona Ivanec d.o.o., u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Varaždin te s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, Područnom službom Varaždin, u srijedu, 15. ožujka, organizira informativno predavanje namijenjeno umirovljenicima, s ciljem predstavljanja mogućnosti zapošljavanja te utjecaja rada na mirovinu.

Predavanje će se održati u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec, na adresi Vladimira Nazora 6/II (zgrada Mirovinskog i Zdravstvenog), s početkom u 11:00 sati.

Na spomenutom predavanju predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje će okupljenim umirovljenicima predstaviti mogućnosti zapošljavanja kroz djelatnosti u kojima se traži najveći broj radnika, dosadašnje oglašavanje slobodnih radnih mjesta na kojima je bilo poželjno zapošljavanje umirovljenika, opće informacije o uvjetima rada te izvore informacija o slobodnim radnim mjestima.

Predstavnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje će pojasniti pod kojim je uvjetima moguće zapošljavanje umirovljenika ovisno o vrsti mirovine. Naime, u posljednjim izmjenama Zakona o radu ima novina koje umirovljenicima, koji to mogu i žele, omogućuje da se zaposle i radno angažiraju, uz svoju mirovinu. Ispred HZMO-a sudjelovat će  gđa. Monika Hidek.

Dakle, ukoliko ste u mirovini, ali smatrate da svojim znanjem i iskustvom možete i želite doprinijeti vlastitoj kvaliteti života, socijalizaciji i materijalnoj sigurnosti ili samo tražite načine da ostanete aktivni, pozivamo Vas da se odazovete ovom predavanju i dobijete odgovore na sva pitanja koja Vas zanimaju.

Prijave na predavanje vrše se na sljedeće brojeve telefona: 042/645 – 435 ili 042/645 – 484, kao i na mail adresu: projektni.ured@ivanec.hr.

Print