Najave i novosti

16 veljače 2023

Počinju besplatne edukacije za početnike u turizmu – prijavite se!

Počinju besplatne edukacije za početnike u turizmu – prijavite se!

Sukladno najavama, Poslovna zona Ivanec d.o.o. kreće s aktivnostima iz EU projekta BOND II, odnosno „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“ namijenjenih poduzetnicima početnicima.

Pozivaju se svi početnici u turizmu, kao i svi ostali zainteresirani za ovu tematiku, da se prijave na besplatne edukacije koje će se održati od utorka, 28. veljače, do četvrtka, 2. ožujka. 

Trodnevna edukacija predstavlja nastavak potpora razvoju privatnog poduzetništva u sektoru turizma na području Grada Ivanca.

Sadržaj – na temelju upita samih poduzetnika

Sadržaj edukacija je definiran temeljem brojnih upita i velikog interesa građana i poduzetnika koji žele započeti ili unaprijediti svoju turističku djelatnost.

Za koga?

Edukacije su namijenjene pružateljima usluga smještaja, ugostiteljstva i prehrane, različitih oblika zabavnih i rekreativnih sadržaja, wellness i ostalih oblika turizma.

Teme edukacija

  1. Pravni oblici poduzetništva u turizmu i zakonodavni okvir - informacije o registraciji djelatnosti, financijskom poslovanju, poreznim obvezama, uvjetima kategorizacije i dobivanju dozvole za rad
  2. Marketing u turizmu – klasični  i digitalni marketing, koji se odnosi razvijanje prepoznatljivosti, analizu konkurencije, operativne marketinške procese te predstavljanje i pojašnjenje alata digitalnog marketinga
  3. Marketing destinacije i institucionalna podrška razvoju turizma, s temama: brendiranje/management i marketing destinacije Ivanec, predstavljanje mogućnosti financiranja iz vanjskih izvora, izrada poslovnog plana kao osnove za ostvarivanje vanjskih izvora financiranja, uloga TZ-a u upravljanju destinacijom te prostorni i komunalni preduvjeti za  privatno ulaganje u turističke objekte i ponudu

Predavači

  • vanjski stručnjaci adekvatnih referenci i iskustava
  • direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. mr. sc. Lana Labaš i zaposlenici Nikola Turčin i Tamara Kljunić
  • direktorica Turističke zajednica grada Ivanca Romana Pomper Pozder
  • zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, mag. ing. arh.

Detaljan sadržaj – u privitku teksta.

Iskaz interesa za sudjelovanje na edukaciji - putem online obrasca, na e-mail adresu projektni.ured@ivanec.hr ili brojeve telefona 042/645-484 i 042/645-435, najkasnije do 24. veljače 2023. 

Edukacije će se održavati u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Ivanec, Vladimira Nazora 6/II, s početkom u 17:00 sati.

Documents to download

Print