Najave i novosti

21 studenog 2023

Počinje kampanja „Zajedno stvaramo virtualnu zajednicu“

Počinje kampanja „Zajedno stvaramo virtualnu zajednicu“

Nakon što je uspostavljena i predstavljena platforma Virtualni inkubator Ivanec, namijenjena podršci razvoja poslovanja poduzetnika početnika, Poslovna zona Ivanec d.o.o. u narednom razdoblju nastavlja s aktivnostima namijenjenima razvoju i podršci poslovnog sektora.

U fokusu planiranih aktivnosti je kampanja pod nazivom „Zajedno stvaramo virtualnu zajednicu“.

Kakva je razlika između Virtualnog inkubatora i virtualne zajednice?

Cilj platforme Virtualnog inkubatora Ivanec jest osigurati besplatnu podršku mladim tvrtkama i obrtima, koje zbog prirode svojih djelatnosti nemaju potrebu za stalnim fizičkim prostorom.

Poslovna virtualna zajednica predstavlja svojevrsnu nadogradnju platforme i znači mrežu zainteresiranih poslovnih subjekata, bez obzira na njihovu godinu registracije i vrstu djelatnosti.

Cilj stvaranja poslovne virtualne zajednice je do kraja 2024. godine osigurati i oformiti funkcionalni mehanizam za brže, jednostavnije i jeftinije uspostavljanje poslovnih odnosa i kontakata između što većeg broja poslovnih subjekata.

Kako se uključiti?

Formalno uključivanje provodi se registracijom na platformi Virtualni inkubator Ivanec. Napominjemo kako se registracijom ne postaje stanar Virtualnog inkubatora, već se ostvaraju mogućnosti korištenja određenih funkcionalnosti za poslovne korisnike, poput objave oglasa, davanja prijedloga ili kontakta s drugim korisnikom virtualne mreže.

Kampanju je moguće pratiti na sljedećim poveznicama: Virtualni inkubator IvanecFacebook stranica te LinkedIn profil.

Kako će se provoditi kampanja?

Kampanja će se u najvećem dijelu provoditi online, putem objava na društvenim mrežama, specijaliziranim stranicama i članaka, s ciljem informiranja potencijalnih korisnika i šire javnosti o svrsi, prednostima i aktivnostima.

U prvoj fazi kampanje, cilj je da prednosti uključivanja u stvaranje poslovne virtualne zajednice prepoznaju poduzetnici s ivanečkog područja te da se aktivno uključe u mrežu, kroz uspostavljanje međusobnih kontakata. Svoj interes za uključivanje mogu prepoznati u nekim od sljedećih razloga: oglašavanje svog poslovnog subjekta, proizvoda i usluga, mentoriranje i savjetovanje mladih poduzetnika, davanje prijedloga za poboljšanje poduzetničke klime i sl. 

U drugoj fazi, fokus se širi na poduzetnike s cijele Varaždinske županije, kako bi se uspostavljena mreža i dalje razvijala i širila, dok je u trećoj fazi planirano povezivanje s poduzetnicima i iz ostalih županija.

Uključivanje i sudjelovanje u aktivnostima poslovne virtualne zajednice, bit će tako dostupno svima koji žele proširiti mrežu suradnika, partnera, kupaca i dobavljača. Također, moći će proširiti bazu dostupnih ljudskih resursa, potencijalnih zaposlenika i koristiti brojne načine povezivanja i promocije. Posebno se ističe mogućnost savjetodavnih uloga iskusnih poduzetnika, prema poduzetnicima početnicima.

Povezivanje sa studentskom populacijom

Poslovna virtualna zajednica će pružiti i mogućnosti povezivanja sa studentskom populacijom, te razvijati i poticati studentsko poduzetništvo, a studentima, zainteresiranima da postanu poduzetnici, osigurati prikupljanje iskustva i kontakata koji će im biti od velike koristi prilikom pokretanja vlastitog poslovanja. 

Pozivamo sve poduzetnike, poduzetnike početnike i buduće poduzetnike, da prate kampanju, koja će se aktivno provoditi nekoliko mjeseci, te da se informiraju i uključe u stvaranje poslovne virtualne zajednice.

Sve informacije kod direktorice Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lane Labaš, e-mail: lana.labas@ivanec.hr, tel. 042/492-870 ili u Projektnom uredu za EU fondove, mail: projektni.ured@ivanec.hr, tel. 042/645-435.

Print