Najave i novosti

5 veljače 2024

Nastavak kampanje „Zajedno stvaramo virtualnu zajednicu“

Nastavak kampanje „Zajedno stvaramo virtualnu zajednicu“

Nakon uspješne uspostave platforme Virtualni inkubator Ivanec i lansiranja kampanje „Zajedno stvaramo virtualnu zajednicu“, Poslovna zona Ivanec d.o.o. nastavlja s aktivnostima podrške razvoju poslovnog sektora, s posebnim naglaskom na poduzetnike početnike.

U prvoj fazi kampanje za stvaranje virtualne zajednicu, kao nadogradnje platforme Virtualnog inkubatora koja predstavlja mrežu zainteresiranih poslovnih subjekata, fokus je stavljen na informiranje poduzetnika i potencijalnih, budućih poduzetnika s ivanečkog područja. Njima su putem objava na društvenim mrežama, specijaliziranim stranicama i članaka, predstavljene prednosti uključivanja u virtualnu zajednicu.

Kampanja se provodi na sljedećim poveznicama: Virtualni inkubator IvanecFacebook stranica te LinkedIn profil.

U drugoj fazi kampanje, koja uskoro kreće, fokus seli na poduzetnike s područja cijele Varaždinske županije, kako bi se osiguralo daljnje širenje i razvoj mreže. Kampanja će se aktivno provoditi do lipnja, a osim poduzetnika, ciljne skupine bit će poslovni inkubatori i poduzetničke potporne institucije, studenti, što uključuje stipendiste Grada Ivanca i aktivnu suradnju sa Sveučilištem Sjever, tvrtke koje se bave IT djelatnostima te konačno, zreli poduzetnici, koji se u mrežu mogu uključiti kao partneri, mentori, poslovni anđeli, investitori i sl.

Podsjećamo, uključivanje i sudjelovanje u aktivnostima poslovne virtualne zajednice dostupno je svima koji žele proširiti mrežu suradnika, partnera, kupaca i dobavljača, a omogućit će im se i proširenje baze dostupnih ljudskih resursa, potencijalnih zaposlenika i korištenje brojnih načina povezivanja i promocije.

U svrhu daljnje promocije Virtualnog inkubatora i virtualne zajednice, Poslovna zona će za sve zainteresirane krajem veljače održati tematski, informativni webinar. 

Pozivamo sve poduzetnike, poduzetnike početnike i buduće poduzetnike, ali i sve ostale zainteresirane, da prate kampanju te da se informiraju i uključe u stvaranje poslovne virtualne zajednice. Širok spektar aktivnosti, sadržaja i dostupnih informacija pokriva različita polja interesa i potreba te će svi uključeni u virtualnu zajednicu imati koristi od uključivanja.

Poduzetnicima i građanima dostupni digitalni alati i baze

Virtualna zajednica jedna je od digitalnih alata razvijenih od strane Poslovne zone i Grada Ivanca, namijenjenih podršci i jačanju privatnog sektora i gospodarstva. U razdoblju od 2018., uspostavljene su digitalne platforme Poslovni klub online i Virtualni inkubator Ivanec, namijenjene povezivanju, razmijeni iskustava i ideja, promociji i razvoju postojećih, kao i budućih poduzetnika.

Za potrebe budućih investitora u Poslovnoj zoni Ivanec Istok, već 2 godine je u funkciji  interaktivna karta investicijskog potencijala, koja na jednom mjestu pruža pregled i informacije o dostupnim česticama. U pripremi je interaktivna karta i za Industrijsku zonu, koja će se uspostaviti tijekom 2024. godine.

Poduzetnicima s područja Grada Ivanca, posebice onima koji nemaju vlastite web stranice, oglašavanje i vidljivost na Internetu omogućeni su uspostavom Poslovnog imenika Grada Ivanca (IvanecBiz), platforme na kojoj mogu izraditi svoj profil s najvažnijim informacijama za sve zainteresirane kupce i klijente. Platforma broji 300-tinjak korisnika. 

Navedenome treba pridodati baze podataka koje su izrađene te se redovito ažuriraju s aktualnim podacima i objavljuju na web stranici Grada Ivanca: baza poduzetnika i obrtnika (500-tinjak poduzetnika i obrtnika), baza poduzetnika početnika (osnovanih unutar 3 godine, 100-tinjak korisnika), baza OPG-ova (80-ak korisnika) te baza privatnih iznajmljivača (20-ak korisnika). Početak uspostave navedenih baza je 2013. godine te se redovito nadopunjuju i razvijaju, a omogućuju lako pretraživanje po najvažnijim kriterijima, poput vrste djelatnosti i kontakta.

I konačno, s ciljem smanjenja broj neobrađenih poljoprivrednih površina, izrađena je baza poljoprivrednih zemljišta, koja povezuje vlasnike koji žele poljoprivredne parcele iznajmiti ili prodati s onima koji su zainteresirani za najam ili kupnju. U ovom trenutku, 49 vlasnika oglašava 129 čestica.

Po istom principu izradit će se baza građevinskog zemljišta, te je trenutno otvoren poziv građanima da dostave podatke o parcelama koje žele prodati, kako bi bile uvrštene u bazu koja je u izradi i omogućen njihov pregled putem GIS portala. GIS na jednom mjestu pruža sve prostorne informacije grada, odnosno omogućuje pretraživanje katastarskih čestica, urbanističkih zona, vlasnika parcela, objekata, kućnih brojeva i drugih važnih podataka.

Print