Najave i novosti

18 siječnja 2024

Izrađuje se karta dostupnih građevinskih zemljišta na području grada Ivanca – vlasnici, dostavite podatke!

Izrađuje se karta dostupnih građevinskih zemljišta na području grada Ivanca – vlasnici, dostavite podatke!

Nakon što je tijekom 2021. godine, s ciljem stavljanja u funkciju poljoprivredne proizvodnje sve većeg broja zapuštenih površina, uspostavljena baza poljoprivrednog zemljišta, ovog puta Grad Ivanec pokreće inicijativu za izradu nove korisne baze – one građevinskog zemljišta.

Cilj baze je na jednom mjestu prikupiti podatke o raspoloživim površinama građevinske namjene na cijelom administrativnom području Ivanca, na korist vlasnicima zemljišta koji su zainteresirani za prodaju čestica u svojem vlasništvu, ali i na korist onima koji bi čestice željeli kupiti.

Stoga Grad Ivanec ovim putem poziva privatne vlasnike zemljišta s administrativnog područja Ivanca na dostavu podataka za izradu baze građevinskog zemljišta, bez obzira na njegovu namjenu (stambena, poslovna, turistička i sl.). Napominjemo kako se poziv ne odnosi na zemljišta u obuhvatu Industrijske i Poslovne zone jer su ona predmet zasebnih evidencija i njihov pregled dostupan je u kartografskom obliku na web stranici Poslovne zone Ivanec d.o.o.

Spomenuta baza, koja će biti javno dostupna na službenoj web stranici Grada Ivanca, povezat će se s Geografskim informacijskim sustavom (GIS) i na taj način osigurati geografski pregled lokacija.

Za potrebe evidentiranja u bazi, vlasnici su dužni dostaviti podatke o adresi, odnosno lokaciji i veličini zemljišta. Za ulazak u bazu je potrebno imati riješene imovinsko pravne odnose (ako vlasništvo nije 1/1, potrebna je suglasnost svih vlasnika).

Podatke je moguće dostaviti na sljedeći način:

  1. Popunjavanjem ONLINE OBRASCA
  2. Popunjavanjem obrasca koji se nalazi ispod teksta i slanjem popunjenog obrasca na mail adresu projektni.ured@ivanec.hr ili poštom na adresu Poslovna zona Ivanec d.o.o., Trg hrvatskih ivanovaca 9b, 42240 Ivanec

Poziv za dostavu otvoren je od danas, te do kraja mjeseca veljače 2024., a po potrebi će se naknadno otvoriti do kraja 2024. godine.

Za informacije građani se mogu obratiti na mail: projektni.ured@ivanec.hr ili broj telefona 042/645 – 483.

Ovim putem još jednom skrećemo pozornost da je predmet ovog poziva za dostavu podataka građevinsko, a ne poljoprivredno zemljište. Baza poljoprivrednog zemljišta je već ustrojena i dostupna za javni pregled i korištenje OVDJE, dok je obrazac za dostavu podataka o poljoprivrednom zemljištu dostupan na sljedećoj POVEZNICI.

Documents to download

Print