Najave i novosti

5 ožujka 2021

IMATE NJIVU? OPG Majcen poziva vas da počnete proizvoditi povrće za Podravku; dođite na sastanak u četvrtak, 11. 03.

IMATE NJIVU? OPG Majcen poziva vas da počnete proizvoditi povrće za Podravku; dođite na sastanak u četvrtak, 11. 03.

Ako imate njivu ili slobodnu površinu te volju za rad i ako tijekom ljeta želite ostvariti dodatni prihod za svoj kućni budžet, to možete učiniti na način da počnete proizvoditi povrće za prehrambenu industriju Podravka d.d. PJ Kalnik Varaždin.

Putem OPG-a Majcen u vlasništvu naših sugrađana Gorana i Deana Majcena, Podravka će otkupiti i platiti sve što uspijete proizvesti, a to su, prije svega, krastavci kornišoni, ljuti i slatki feferoni, rog paprika i patlidžani.

Sve o načinu proizvodnje, otkupnim cijenama, osiguranju repromaterijala i ostalim detaljima svi zainteresirani građani mogu doznati na prezentaciju koju će predstavnici OPG-a Majcen održati u četvrtak, 11. ožujka, u dvorani Poduzetničkog inkubatora u Ivancu, V. Nazora 6/II (zgrada zdravstvenog i MIO osiguranja) s početkom u 18 sati.

Svu potrebnu logistiku za ovaj skup daju Grad Ivanec i projektni ured za EU fondove te stoga molimo da, radi evidencije, svoj dolazak prethodno najavite na tel. 645-484 (042)  ili na e-mail projektni.ured@ivanec.hr

 

 

- Naš OPG već nekoliko godina uspješno surađuje s Podravkom na proizvodnji povrća za njene potrebe. Želja Podravke je da za svoje proizvode osigura sirovinu domaćeg podrijetla, koja je daleko kvalitetnija od uvozne, i to angažiranjem što većeg broja malih proizvođača putem mreže otkupljivača. Kako smo i mi jedan od njih, pozivamo sve zainteresirane građane sa šireg ivanečkog područja da se uključe u proizvodnju. Na taj način mogu ostvariti dodatnu zaradu za svoj kućni budžet i time ujedno spriječiti zapuštanje i propadanje svojih površina  – ističe Goran Majcen.

Ono što je važno istaknuti jest da će OPG Majcen svima koji se žele uključiti u proizvodnju osigurati repromaterijal (sjeme, foliju, cijevi za navodnjavanje, mreže i sl.) te prijevoz do Varaždina.

Otkup i plaćanje su sigurni. Na prezentaciji će predstavnici OPG-a Majcen sa sudionicima podijeliti i vlastita iskustva stjecana u višegodišnjoj proizvodnji kornišona i patlidžana, a bit će riječi i o onome što potencijalne proizvođače najviše zanima – koliko novca mogu zaraditi po sezoni i koliko stoje tzv. ulazna ulaganja.

Print