Najave i novosti

23 rujna 2019

Predstavnici Poslovne zone Ivanec na Konferenciji poduzetničkih potpornih institucija u Sisku

Predstavnici Poslovne zone Ivanec na Konferenciji poduzetničkih potpornih institucija u Sisku

Predstavnici Poslovne zone Ivanec d.o.o. sudjelovali su u petak, 13. rujna 2019. godine, na 1. Konferenciji poduzetničkih potpornih institucija u Poduzetničkom inkubatoru Sisak – PISAK. Poslovna zona Ivanec pozvana je na konferenciju temeljem dosadašnje poslovne suradnje s organizatorom konferencije i svojim klijentom, tvrtkom Applied Ceramics d.o.o., ali i zahvaljujući sudjelovanju u  pilot-projektu BOND – Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI), koji je provodila agencija HAMAG-BICRO.

Konferencija je predstavila jedinstvenu priliku za okupljanje PPI-jeva iz cijele Hrvatske u svrhu razmjene iskustava, predstavljanje primjera dobre prakse u poslovanju poduzetničkih potpornih institucija te razvoja poduzetničkih inkubatora i tehnoloških parkova, a takve tematske konferencije Poslovna zona planira organizirati kao domaćin u sklopu aktivnosti za nadolazeće razdoblje.

Namjera iza organizacije tih događanja je da se kroz izravnu suradnju s drugim PPI-jevima proširi baza vlastitih korisnika, na način da se ponude usluge koje ostale institucije ne pružaju, odnosno koje im nisu dostupne. Time se osigurava dostupnost visokokvalitetnih usluga za mala i srednja poduzeća bez obzira na lokaciju poslovanja. Uz ravnomjernu pokrivenost u geografskom smislu, time se doprinosi i jednakoj kvaliteti usluga na razini cijele Hrvatske, kroz njihovu standardizaciju.

Također, predstavnici Poslovne zone su se kroz interakciju sa članovima drugih poduzetničkih potpornih institucija, zaposlenicima razvojnih agencija te gradova i općina upoznali s njihovim iskustvima u razvoju i izgradnji velikih poduzetničkih inkubatora, tehnoloških parkova i centara kompetencija te na taj način stekli vrijedna iskustva i kontakte koji će se iskoristiti za buduće razvojne planove Grada Ivanca, u pogledu usluga i ponuda za poduzetnike, ali i poslovne infrastrukture.

Fotografija: Poduzetnički inkubator Sisak - PISAK

 

 

x