Najave i novosti

4 lipnja 2019

Poslovni uzlet grada Ivanca u utorak, 11. lipnja u Hotelu Orion na Horvatskom

Poslovni uzlet grada Ivanca u utorak, 11. lipnja u Hotelu Orion na Horvatskom

Grad Ivanec zajedno sa svojom tvrtkom Poslovnom zonom Ivanec d.o.o. u utorak, 11. lipnja, u hotelu Orion na Horvatskom bit će domaćin Poslovnom uzletu. Poslovni uzlet počinje u 11 sati, a program će trajati sve do 15 sati. Sudjelovanje je za sve sudionike besplatno, a prijaviti se možete na sljedećem linku:

http://www.poslovni.hr/promo/poslovni-uzlet-grada-ivanca-353418

Riječ je o poslovnoj, edukativnoj, informativnoj manifestaciji koja je prvenstveno namijenjena malim, srednjim i velikim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima. Putem organiziranih B2B susreta, edukativnih radionica, panel diskusije polaznici će dobiti najnovije i najrelevantnije informacije ključne za njihovo svakodnevno poslovanje. Kroz B2B susrete imat će priliku informirati se o najznačajnijim brownfield investicijama na području grada Ivanca. Također, imat će direktnu priliku upoznati kolege iz istih i povezanih branši te ostvariti brojne poslovne kontakte.

Već tradicionalno Poslovni uzlet održava se u suradnji s Poslovnim dnevnikom.

Ovogodišnji Poslovni uzlet obuhvaća sljedeće teme prema rasporedu:

● 11:00 - Poslovni uzlet počinje pozdravnim govorom glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimira Niševića te gradonačelnika grada Ivanca Milorada Batinića.● 11:15 - 11:30 - Radni dio Poslovnog uzleta počinje prezentacijom pod nazivom „Brownfield investicije na području grada Ivanca“. Prezentaciju će održati direktorica  Poslovne zone Ivanec mr.sc.oec. Lana Labaš. Kroz prezentaciju će informirati zainteresirane poduzetnike i potencijalne investitore o mogućnostima ulaganja u najznačajniju brownfield investiciju na području grada Ivanca, a to je kompleks nekadašnjeg industrijskog pogona Varteksa koji je Grad Ivanec dobio u trajno vlasništvo od Ministarstva državne imovine. Prostor se planira prenamijeniti u poslovne svrhe te se staviti na raspolaganje poduzetnicima. Također, predstavit će novootvoren Poduzetnički inkubator Ivanec, a koji će se tijekom lipnja staviti na raspolaganje poduzetnicima početnicima, što je jedna od poticajnih mjera Grada Ivanca za razvoj MSP-ova.


● 11:30 do 12:15 - Na programu je panel diskusija na temu „“U fokusu poduzetnika: Problematika parafiskalnih nameta i e-poslovanje“. Sudionice panel diskusije bit će predstavnici Porezne uprave, predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva financija, gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić te kao predstavnica realnog sektora Renata Peček iz poduzeća M-fin usluge d.o.o.. Tema obuhvaća jedan od najvećih problema s kojim se poduzetnici susreću u svakodnevno poslovanja, a to je prije svega velik broj nameta i davanja koji im se pojavljuju na mjesečnoj i godišnjoj razini u poslovanju te im to u konačnici stvaraju veliki poslovni trošak i znatno im financijski otežavaju poslovanje.


● 12:45 - 14:00 - Održat će se stručna radionica na temu „Nova zakonska obveza od 1. srpnja: E- račun – kako ga uvesti i primjenjivati u poslovanju“. Edukaciju će održati predstavnici FINE. Svojom tematikom radionica prati aktualne zakonske izmjene. Radionica je namijenjena poslovnim subjektima koji izdaju račun za potrebe javne nabave, ali i primateljima računa u okviru javne nabave kako bi se lakše prilagodili zakonskoj obvezi izdavanja i slanja elektroničkog računa koja stupa na snagu 1. srpnja 2019. godine. Na radionici će biti riječi o tome što se smatra elektroničkim računom u poslovnom sektoru, o obvezama izdavanja računa prema poreznim propisima, pojasnit će se razmjena elektroničkog računa u poslovnom sektoru što može subjektima uvelike olakšati administrativno poslovanje. Konkretno, dat će se usporedba elektroničke razmjene dokumenata i »papirnatog« procesa, istaknut će se prednosti e-računa, prezentirat će se osnovne vrste dokumenata u elektroničkoj razmjeni, tehnička izvedba izdavanja e-računa i obvezni sadržaj te uloga FINE i drugih informacijskih posrednika. Poduzetnicima će se skrenuti posebna pažnja na rokove prilagodbe e-računu.

● 14:00 - 15:00 - održat će se B2B susreti za zainteresiranim poduzetnicima i potencijalnim investitorima. B2B susreti dio su aktivnosti EU projekta Poslovne zone Ivanec d.o.o. „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkog centra – Poslovne zone Ivanec d.o.o.“. Kroz B2B susrete zainteresirani će se informirati o mogućnostima privatnog ulaganja u gradsku brownfield investiciju – prenamjenu napuštene hale u novi proizvodni pogon.

Za sve sudionike planiran je i ručak.


Documents to download

 

x