Najave i novosti

30 travnja 2020

Podsjetnik na otvorene javne pozive za bespovratna sredstva iz EU fondova

Podsjetnik na otvorene javne pozive za bespovratna sredstva iz EU fondova

Iako su proteklih tjedana svi poduzetnici i obrtnici svoje poslovanje prilagodili novonastaloj situaciji uzrokovanoj koronavirusom, Poslovna zona Ivanec d.o.o. zajedno sa svojim specijaliziranim odjelom za EU fondove, Projektnim uredom, nastavlja kontinuirano informiranje poduzetnika, obrtnika i OPG-ova.

Osim o novim mjerama, ivanečka Poslovna zona informira poduzetnike o mogućnostima bespovratnog sufinanciranja njihovih poslovnih planova i novih ulaganja.

Uz novodonesene mjere, a koje uključuju COVID zajmove i mjere raspisane od raznih nadležnih državnih, regionalnih i lokalnih tijela, Poslovna zona Ivanec d.o.o. kroz uspostavljene  kanale komunikacije (newslettere, e-mailove, objave na webu) prilagođene novim okolnostima, podsjeća poduzetnike na javne pozive koji su otvoreni za pojedina ulaganja, a kroz njih se dodjeljuju bespovratna EU sredstva.

Glavnina trenutno otvorenih javnih poziva datirana je s rokom prijave do kraja lipnja.

 

Svim poduzetnicima, bez obzira na djelatnost, trenutačno su na raspolaganu sljedeći javni pozivi:

  • Znakovi kvalitete
  • Inovacijski vaučeri za MSP-ove
  • Certifikacijom proizvoda do tržišta
  • Integrator
  • Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - faza II.
  • Javni poziv Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2, trenutno je obustavljen, a njegovo ponovno otvaranje očekuje se početkom lipnja

Za poduzetnike iz poljoprivrednog sektora i OPG-ove

Poduzetnici koji posluju u poljoprivrednom sektoru, kao i OPG-ovi na raspolaganju imaju EU bespovratna sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj pa je tako važno izdvojiti sljedeće, trenutno otvorene mjere:

6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima,

10.2. Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi,

5.2.1 Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, 

4.2.1 Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima,

4.2.2 Korištenje obnovljivih izvora energije,

4.1.3 Korištenje obnovljivih izvora energije,

3.1.1. Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete.

 

Za uvjete svakog od navedenih javnih poziva poduzetnici se mogu javiti na besplatne konzultacije i savjetovanje Projektnom uredu.

S obzirom da na snazi ostaju mjere propisane od Nacionalnog stožera civilne zaštite o načinu i mogućnostima rada i poslovanja s klijentima, a u svrhu pružanja brze, kvalitetne i relevantne podrške Poslovna zona Ivanec d.o.o. u redovito je poslovanje uvela online kanale komunikacije u  vidu aplikacija SKYPE i ZOOM.

Za pomoć kod instalacije ili primjene navedenih alata komunikacije, njeni će vam zaposlenici pružiti svu potrebnu pomoć.

Sve potrebne savjete i informacije poduzetnici i dalje mogu dobiti telefonom ili e-mailom.

Ukoliko netko od poduzetnika obavijest o aktualnim mjerama nije dobio e-mailom, u kojem je i svaka mjera zasebno i detaljno predstavljena, poziva se da Projektnom uredu dostavi svoju e-mail adresu i naziv tvrtke kako bi bio uvršten u bazu podataka.

Pozivaju se svi zainteresirani da se za svaku potrebnu pomoć ili uslugu obrate Projektnom uredu za EU fondove, tel.042/645-435 ili 042/645-482 ili na e-mail adresu projektni.ured@ivanec.hr.

 

x