Najave i novosti

19 svibnja 2020

Brošura za poljoprivrednike i kupce domaćih proizvoda: Kako koristiti portal Tržnica.hr?

Brošura za poljoprivrednike i kupce domaćih proizvoda: Kako koristiti portal Tržnica.hr?

Poslovna zona Ivanec d.o.o. sa svojim je specijaliziranim odjelom za EU fondove, Projektnim uredom, izradila brošuru namijenjenu poljoprivrednim proizvođačima koji svoje domaće, autohtone i kvalitetne proizvode žele plasirati diljem Hrvatske preko novooformljene web platforme Ministarstva poljoprivrede – Tržnica.hr.

Brošura je namijenjena i zainteresiranim kupcima domaćih proizvoda, koji u njoj mogu pronaći sve potrebne informacije o postupku pretrage ponuđenih proizvoda, narudžbe i dostave.

Ministarstvo poljoprivrede, s ciljem njihova povezivanja, domaćim je proizvođačima i kupcima na raspolaganje stavilo web platformu Tržnica.hr - Hrvatska internet tržnica domaćih poljoprivrednih proizvoda. Riječ je o platformi koja za cilj ima na jednom mjestu spojiti proizvođače i kupce te omogućava kupoprodaju domaćih proizvoda s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva iz cijele Hrvatske.

Online platformi može se pristupiti klikom na sljedeći link: https://trznica.mps.hr/.

U izrađenoj brošuri svi zainteresirani poljoprivrednici mogu pronaći sve informacije o procesu registracije na portal.

Proces je objašnjen korak po korak te je, uz tekstualni dio, popraćen i fotografijama za ilustraciju. Važno je istaknuti da je svaki dio objašnjen upravo kroz ivanečki primjer dobre prakse – OPG Putar Ivan, a koji kroz dostupnu online platformu prodaje i kupcima na tržište stavlja svoj domaći eko proizvod – haskap (sibirsku borovnicu).

Također, u izrađenoj su brošuri dostupne i sve informacije za kupce o tome kako naručiti, kupiti i platiti proizvod.

Drugi dio brošure također je popraćen konkretnim primjerom – kupnja haskapa, a svim korisnicima uvelike će pomoći prilikom korištenja i snalaženja na portalu.

Oformljena platforma domaćim je proizvođačima izvrsna prilika za pronalazak novih tržišta, a što je posebno važno s obzirom na novonastalu epidemiološku situaciju.

Iznimno je važno da ivanečki poljoprivrednici takav vid unapređenja poslovanja prepoznaju i kao kvalitetan marketing za svoje proizvode jer je riječ o jedinstvenoj platformi ponude i potražnje koja kroz svoje postavke i specifičnosti nudi prostor za promidžbu i izdvajanje specifičnosti i prednosti ponuđenog asortimana.

Poslovna zona Ivanec d.o.o. poziva sve zainteresirane domaće poljoprivredne proizvođače da se za pomoć kod registracije OPG-a, ali i svojih proizvoda na portal za pomoć obrate zaposlenicima Projektnog ureda na e – mail: projektni.ured@ivanec.hr ili na broj telefona 645 – 485.

Foto – izvor: FB – OPG Putar Ivan

Documents to download

 

x