Najave i novosti

18 ožujka 2019

Otvoren nagradni natječaj HUP-a: Promocija poduzetništva u srednjim školama

Otvoren nagradni natječaj HUP-a: Promocija poduzetništva u srednjim školama

Hrvatska udruga poslodavaca pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske te uz partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, raspisala je nagradni natječaj namijenjen učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

HUP-ov natječaj za mlade poduzetnike namijenjen je srednjim školama u Hrvatskoj, tj. timovima njihovih učenika koji imaju mogućnost samostalno ili u timu prijaviti svoje poduzetničke projekte. Učenici, uz nastavnika mentora, na natječaj se mogu prijavljivati individualno ili u skupinama od najviše 10 članova.

Na taj se način Hrvatska udruga poslodavaca želi usmjeriti prema mladima u srednjim školama kako bi se potaknulo škole, nastavnike i učenike na pokretanje poduzetničkih inicijativa.

Cilj je promovirati poduzetništvo među mladima kroz organizaciju natječaja kojim će se nagraditi 25 poduzetničkih projekata srednjih škola. Odluka o dodjeli nagrada bit će objavljena u lipnju 2019. godine na Danu poduzetnika te slanjem mail obavijesti na sve prijavljene.

Novčane nagrade isplatit će se na žiro račune srednjih škola koje pohađaju sudionici koji su osmislili pobjedničke projekte. HUP snažno potiče i podupire srednje škole da isplaćene iznose iskoriste u direktne edukativne svrhe i aktivnosti, odnosno, trebaju ih uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika škole.

Odabranim projektima HUP će dodijeliti novčane nagrade u ukupnom iznosu od 250.000 kuna, a prema sljedećoj raspodjeli:

- 5 najboljih projekata (1.-5. mjesto) nagrađuje se s po 25.000 kuna svaki,

- 5 sljedeće rangiranih (6.-10. mjesto) nagrađuje se s po 10.000 kuna svaki,

- ostalih 15 projekata (11.-25. mjesto) nagrađuje se s po 5.000 kuna svaki.

Tijekom godine top poduzetnici, članovi HUP-a, posjetit će sve škole koje su ili iz kojih dolaze dobitnici nagrada.

Vrijednost planiranih posjeta je u tome što se poduzetnici upoznaju s učenicima, nastavnicima i njihovim projektima te im kroz razgovor daju savjete i prenose svoja iskustva koja će im koristiti u daljnjem razvoju njihovih projekata.

Svi nagrađeni poduzetnički projekti bit će predstavljeni na web stranici HUP-a.

Natječaj je otvoren za prijavu radova od 4. ožujka do zaključno 15. travnja 2019. godine.

Više informacija o natječaju i načinu prijave dostupno je na linku: https://www.hup.hr/nagradni-natjecaj-hup-a-promocija-poduzetnistva-u-srednjim-skolama.aspx
 

x